Stek to potrawa, która ma bardzo wielu zwolenników na całym świecie. Amatorów steków nie brakuje także w naszym kraju. Do przygotowania steków można użyć mięso wieprzowe albo tuńczyka. Klasyczne steki są jednak wyłącznie z wołowiny.
Jaka wołowina na steki jest najlepsza?
Steki wołowe można przygotować zarówno z wołowiny świeżej, jak i sezonowanej. Sezonowana wołowina na steki pojawiła się w Polsce stosunkowo niedawno. Steki wołowe powstają z polędwicy, rostbefu albo antrykotu. Dobre mięso polskie na steki jest poprzerastane białą tkanką tłuszczową. Jest to znak, że mięso polskie na steki pochodzi z młodych zwierząt.
Steki wołowe, które oferuje dobry sklep ze stekami produkowane są mięsa pochodzącego od zwierząt hodowanych w polskich gospodarstwach i żywionych naturalnymi paszami bez dodatku GMO. Polskie mięso na steki nie zawiera też antybiotyków ani hormonów. Polskie mięso na steki produkowane jest w zakładzie, który przechodzi regularne kontrole weterynaryjne. Można po nie sięgnąć bez żadnych obaw.
Gdzie kupić polskie mięso na steki?
Sprawdzony sklep ze stekami to najlepsze miejsce do tego, aby kupić steki z wołowiny. Wybierając taki sklep może mieć pewność, że steki z wołowiny nie są zamrożone. W swojej ofercie dobry sklep ze stekami ma wyłącznie steki z wołowiny charakteryzujące się bardzo wysoką jakością, delikatnym zapachem. Takie steki z wołowiny smakują wybornie niezależnie od tego, jaki jest ich stopień wysmażenia. Dodatkowy plus: można je kupić w bardzo przystępnej cenie.